Tenuta San Guido

Tenuta San Guido Logo

Tenuta San Guido is een historisch wijnhuis gelegen in de regio Bolgheri, aan de Toscaanse kust in Italië. Het werd opgericht in de jaren 1940 door de markies Mario Incisa della Rocchetta, die met zijn baanbrekende ideeën over de productie van wijn uitdrukking wilde geven aan de potentie van het land en de druiven van de regio. Het landgoed, dat zich uitstrekt over ongeveer 2.500 hectare, wordt omringd door de Tyrrheense Zee en beschermd door de heuvels van de Toscaanse Maremma. Het terroir van Tenuta San Guido is uniek en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een kiezelrijke bodem, die de basis vormt voor enkele van de beste Italiaanse wijnen.

Het is echter vooral de Sassicaia die Tenuta San Guido bekendheid heeft gegeven. Dit is een wijn die inmiddels behoort tot de meest prestigieuze en gewaardeerde wijnen ter wereld. De Sassicaia werd voor het eerst geproduceerd in 1968 en is een blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De wijn werd in eerste instantie alleen geproduceerd voor de familie van de markies, maar al snel kwam er ook interesse van wijnliefhebbers en verzamelaars.

Inmiddels wordt de Sassicaia jaarlijks in beperkte oplage geproduceerd en behoort deze tot de absolute top van de Italiaanse wijnen.

Show Filters

Enig resultaat

  • 392,50 Ontvang een melding

Enig resultaat

Weergave: 1 - 1 van de 1 producten in deze categorie. Wijzig het aantal producten zichtbaar op de pagina